QR code: How to Bunnyhop

Je heb de QR code gescand bij de Bunnyhopper. Wil je het leren? Dan vind je hieronder een korte instructie-video. Oefen zoals de video toont, eerst het voorwiel omhoog over bijvoorbeeld een tak (liggen er genoeg, even zoeken). Vervolgens dezelfde oefening en tak, alleen dan met het achterwiel. Tenslotte de bewegingen combineren, kijken of het je al lukt om over de tak te bunnyhoppen.

De bunnyhopper werkt met een touwtje en gaat van 20-25 cm hoogte in stapjes door tot bijna 70 cm. Soms, als de bunnyhop mislukt, blijft het touw aan je fiets/trapper/iets hangen. Het touw zal losschieten van de paal, wel zo veilig! Duw het touw terug door het gat van de paal, even stevig aantrekken zodat de paal tussen de 2 knopen zit, klaar!

Het gebruik van de bunnyhopper is geheel voor eigen risico, je maakt zelf de afweging of je de techniek beheerst. Overschat je zelf niet, een verkeerd uitgevoerde bunnyhop kan tot een ernstige valpartij leiden. Volg een clinic bij een erkende mtb-instructeur of zoek een vereniging waar trainingen worden gegeven.