Mee doen!?

Twiske Mountainbike Team is een trainingsgroep voor de (ver)gevorderde mountainbiker. Het doel is om met elkaar en van elkaar te leren. Er staat dus geen trainer voor de groep! Het gaat er niet om hoe snel je een rondje kan rijden, maar om “skills” zoals de manual, bunnyhop, pedalkick, wheelie, drop-off, jumps, endo, etc.

Wat we feitelijk gaan doen is rijtechnieken/skills (eindeloos) oefenen totdat het bijna vanzelf gaat (muscle memory). Meedoen heeft daarom alleen zin als je er niet tegenop ziet om soms wel maanden te oefenen op 1 skill, een goede manual bijvoorbeeld leer je nu eenmaal niet in 1 uur.

Geen trainer maar e-learning en video “on the spot”
Het helpt als je al (vaker) een clinic voor de gevorderde mountainbiker hebt gevolgd bij een van de bekende aanbieders. Verder gebruiken we instructievideo’s van o.a. het Engelse Global Mountainbike Network. Maar het belangrijkste blijft veel oefenen en elkaar helpen met tips en aanwijzingen. We hebben een tablet om tijdens de trainingen video’s te maken zodat je direct kan terugzien wat je goed en/of fout doet.

Mee doen? Er zijn enkele regels!
Het spreekt voor zich dat een helm en handschoenen verplicht zijn. Zorg daarnaast voor extra bescherming zoals scheen- en kniebeschermers. Een dropperpost is aan te raden en flatpedals zijn verplicht.
Er zijn geen kosten aan verbonden. De duur en exacte invulling van de training moet nog vorm krijgen, maar in principe bepaal je zelf wat je oefent, hoe lang, etc..

De basis
Verwacht geen cursus of clinic! Het gaat primair om het samen verbeteren en verfijnen van skills die je al (redelijk) beheerst en daarnaast is er de mogelijkheid om je grens te verleggen door nieuwe skills te leren die anderen in de groep beheersen. De basis bestaat uit:

  • een meer dan fatsoenlijke track stand,
  • de grondslag van een manual en bunnyhop,
  • de grondslag van het springen.

Deze technieken zijn een vast onderdeel in de training. Gewoon eindeloos oefenen totdat het een automatisme wordt.

Wanneer, hoe en wat?
Tja, nog geen vaste ideeën of data! Begin 2023 plannen we een eerste keer en van daaruit kijken we verder. Aanmelden kan (via info@twmt.nl) maar hoeft niet. Houd de nieuwsberichten in de gaten, hier communiceren we zaken als wanneer, hoe en wat.