Iets anders

Vele jaren geleden ben ik begonnen met het geven van mountainbiketrainingen, voor jong en oud. De opbrengst stopte ik in het onderhoud van de mtb-routes. Uiteindelijk leidt deze escapade tot de oprichting van de vereniging MTB-Twiske. Bij mij is op dat moment de koek op en stop ik met het geven van trainingen.

Na de oprichting van de vereniging richt ik mij weer op het onderhoud. Daarnaast stamp ik de afgelopen jaren diverse TTF’s (technical trail feature) uit de grond, rockgardens, drop-off’s, bunnyhopper, etc.. Ook voor mij iets nieuws, de XC fiets wordt verkocht en een meer trail geƶriĆ«nteerde fiets wordt aangeschaft.
Leuk hoor, eindeloos klooien totdat je een skill begrijpt en enigzins beheerst.

In de corona-tijd tref ik vaker mountainbikers in het Twiske met een passie voor het leren van diverse skills. Het idee om iets te organiseren ontstaat. Geen clinic, geen trainer voor de groep, maar gelijkgestemden onder elkaar, leren van en met elkaar.

Hoe e.e.a. vorm te geven wordt nog een dingetje. Skills aanleren vraagt toewijding, het kost gewoon veel tijd, gestuntel, geklooi en (in mijn geval) gevloek, en dat is niet ieders cup of tea. Ik zet het kleinschalig op en ergens begin 2023 beginnen we er gewoon mee. Bij het menu-item “Mee doen” vind je meer info.